Rejuvenation of 24-hour Study Area

The 24 hour study area of the Library was set up in 2014 to provide a space for students to revise their studies and other types of learning after the library is closed. Not wanting to be a static, sepulchral space, it was rejuvenated five years down the line and given a new outlook. Work involved opening the existing ceiling to provide more ventilation and light comparatively, a neater fittings of aircond and lightings and more seating capacities.

46479467_10217545372447588_8031977452160942080_n

Prior to the renovation, a simple notice was put up asking the students what changes they would like to see at the area. A massive response was received from the students who largely felt that there was inadequate charging points, study tables and chairs and to get the water dispenser fixed.

39570029_236218887096889_6979398302122901504_o

39799602_236219117096866_515492862608015360_o

Due to the urgency of the project as it has to be opened in time for the IFLA Convention, improvizations are limited to provide the area a physically comfortable, vibrant and stimulating space to use for study and research. The followings were agreed upon :

  • Study seating capacity increased
  • A more comfortable and sustainable study environment created by opening the existing ceiling for better ventilation systems.
  • More power points

Before Renovation

After Renovation

September 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s